Kacsacomb. Egy éjszakán át sóval, rozmaringgal bedörzsölve a hűtőben pihent.
Másnap, kacsazsírban - ami ellepte - kb 3 órán át sütöttem alacsony hőfokon a combokat. Ez azt jelenti, hogy csak gyöngyözött a zsír.
Köret : sós, borsos, babéros vízben pár pecig főztem a répát zellert, gyökeret- majd jeges vízben lehűtöttem, ugyanebben a vízben a megmosott de nem hámozott kifliburgonyát készre főztem.
Mártás: több fej fokhagymát olajban alacsony hőfokon puhára sütöttem. Tejszínt sűrűre forraltam, fakanállal belepaszíroztam a krémes sült fokhagymákat. Sóztam, borsoztam és friss rozmaringot adtam hozzá.
Tálalás: Amikor a combba beleszalad a húsvilla, felforrósítok egy serpenyőt. Kevés kacsazsíron lepirítom a zöldségeket és a félbe negyedbe vágott burgonyát. Majd ugyanebben a serpenyőben a kacsacombok bőrét (csak a bőrét) ropogósra sütöm.
Tányérra velük, mártás rájuk és kész.
Érdemes sok combot sütni ugyanis a hűtőben hetekig eláll. Csak annyit kell tenni ,h hidegen belemártjuk őket a zsírba. Visszamelegíteni pár perc alatt 200°C-os sütőben kell, majd ebben az esetben is érdemes forró serpenyőben ropogósra sütni a bőrt.