Napi LUXUS

..főzök. Sokat főzök. Hiszek abban, hogy a legnagyobb luxus a jó és friss étel. Meg akarom mutatni, hogyan képzlem ezt el.

Friss topikok

Linkblog

HTML

okt. 7 Reggeli

2010.10.12. 20:35 | Agnus Negro DEI | Szólj hozzá!

...mindig van néhány 100 grammos kelttészta a fagyasztóban. Este ha kiveszem, reggelre pont használható állapotba kerül - csak átrakom a rendes hűtő részbe. Ébredés után bekapcsolom a sütőt, 240 °c-ra előmelgítem. Egy serpenyő az egyik lángra- babpürének, másikra víz a teának.

Babpüré:

Oliva olaj, hagyma, só bors, őrölt római kömény, fokhagyma. Ezeket amíg lepirítom, felbontok egy babkonzerbet és jól átmosom és paradicsom konzervet is veszek elő. Beleöntöm a lemosott babot a serpenyőbe és pirítom. Amíg pirul kinyújtom a kelttésztát, belenyomkodok fokhagymát, rozmaringot, olivával meglocsolom, mehet a sütőbe kb 15-20 percre.

Paradicsomot öntök a babra, felforralom, majd villával összetöröm. Még fokhagyma, só bors, római kömény oliva olaj.

 

Tojássaláta:

Főtt tojás. Sárgája dijoni mustárral majonézzel, sóval borssal kikeverve. Fehérje kockázva, esti levesből maradt főtt hús is belekerül. Ja, és almakocka. 

Gyors saláta, tálalás, az egész fél óra kb... 

 

 

Címkék: paprika sült balzsamecet focaccia jégsaláta sült babpüré tojássaláta grillezett füstölt mozzarella

A bejegyzés trackback címe:

https://napiluxus.blog.hu/api/trackback/id/tr52366534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása