...mindig van néhány 100 grammos kelttészta a fagyasztóban. Este ha kiveszem, reggelre pont használható állapotba kerül - csak átrakom a rendes hűtő részbe. Ébredés után bekapcsolom a sütőt, 240 °c-ra előmelgítem. Egy serpenyő az egyik lángra- babpürének, másikra víz a teának.
Babpüré:
Oliva olaj, hagyma, só bors, őrölt római kömény, fokhagyma. Ezeket amíg lepirítom, felbontok egy babkonzerbet és jól átmosom és paradicsom konzervet is veszek elő. Beleöntöm a lemosott babot a serpenyőbe és pirítom. Amíg pirul kinyújtom a kelttésztát, belenyomkodok fokhagymát, rozmaringot, olivával meglocsolom, mehet a sütőbe kb 15-20 percre.
Paradicsomot öntök a babra, felforralom, majd villával összetöröm. Még fokhagyma, só bors, római kömény oliva olaj.
Tojássaláta:
Főtt tojás. Sárgája dijoni mustárral majonézzel, sóval borssal kikeverve. Fehérje kockázva, esti levesből maradt főtt hús is belekerül. Ja, és almakocka.
Gyors saláta, tálalás, az egész fél óra kb...
-