Napi LUXUS

..főzök. Sokat főzök. Hiszek abban, hogy a legnagyobb luxus a jó és friss étel. Meg akarom mutatni, hogyan képzlem ezt el.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Megint reggeli

2010.10.27. 13:17 | Agnus Negro DEI | Szólj hozzá!

Lassan - lassan ki fog derülni rólam, hogy az egyik leggyakrabban visszatérő alapanyagom a héjában főtt - kakukkfüves, sós, borsos, babéros vízben - kifliburgonya. Ez azért van, mert ezer arca van... Itt egy omlett, füstölt szalonnán -ami nem főtt, pácolt, nitrites pácsós szirszar! - lepirítom a főtt burgonyát, félfőre vágott lilahagymát, leöntöm két felvert tojással amibe elkevertem kb. 1 dl habtejszínt. Só, bors, kis láng, és fedő vagy irány az előmelegített grill. Tálalás előtt fetát morzsoltam rá. Pici zöld, és kész. Piritós, paradicsom saláta, kevert sali, ruccola tökmagolajjal, vagy savanyú is mehet mellé. Ja, két főre nálunk elég is- persze salátával...

Címkék: burgonya tojás tejszín bors főtt füstölt szalonna lilahagyma feta nitrit pácsó

A bejegyzés trackback címe:

https://napiluxus.blog.hu/api/trackback/id/tr182402741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása